Over ons

De Zoekmachinemeesters is een netwerk van gespecialiseerde freelancers dat is ontstaan vanuit de observatie dat er grote kansen liggen voor advocatenkantoren die wat betreft het online werven van nieuwe cliënten het slimste kind zijn van de klas.

Onze aanpak berust op twee pijlers. Teksten die zijn geoptimaliseerd voor zowel bezoekers als zoekmachines zorgen ervoor dat mensen vanuit Google op uw website terechtkomen. Ze zien dan een toegankelijke en snelle mobile-proof website die bezoekers meteen leert wat ze willen weten. Het resultaat? Meer websitebezoekers en – vooral – een hoger percentage mensen dat na een online bezoek uiteindelijk contact opneemt met uw advocatenkantoor.

Kennis van zaken

Wij richten ons specifiek op advocatenkantoren. Omdat we veel met advocatenkantoren werken, weten we hoe een advocaat denkt en wat hij wil. Veel belangrijker nog om mensen naar uw website te trekken: dankzij onze uitgebreide ervaring op het gebied van online marketing weten we ook hoe potentiële cliënten denken, wat zij willen en – vooral – waar ze op zoeken.

Mr. Emiel van Dongen
Na een bachelor en master Nederlands Recht aan de UvT, een master journalistiek aan de UvA en enkele jaren ervaring als freelance schrijvend journalist, stapte Emiel een jaar of vijf geleden de wereld van de tekstschrijverij en online marketing in. Dankzij de opgedane kennis, ervaring en vaardigheden in zowel de juridische, journalistieke als online marketingwereld kan hij advocatenkantoren adviseren over het online werven van nieuwe cliënten, prettig leesbare teksten schrijven die goed scoren in Google én vanuit het perspectief van zoekmachineoptimalisatie en user experience mee nadenken over het ontwerp van websites.

Als websitebouwer voor zijn (internationaal georiënteerde) bureau Hola Webdesign heeft Herman inmiddels voor tientallen organisaties websites ontworpen en ontwikkeld, van vastgoedbedrijven tot non-profitorganisaties en van onderzoeksjournalistieke collectieven tot tandartspraktijken. Herman interpreteert webdesign in de breedste zin van het woord en specialiseert zich ook in zaken als SEO, user experience, analytics en contentmarketing. Naast het ontwerpen en bouwen van websites, neemt hij ook de beveiliging, het onderhoud en de hosting voor rekening.

Uw doelgroep kent voor ons geen geheimen

In de huid van de doelgroep kruipen: daar slaan veel advocatenkantoren de plank mis. Ze schrijven vanuit hun eigen perspectief, zonder na te denken over wat potentiële cliënten willen lezen. Uw doelgroep slaat bijvoorbeeld eerder aan op ‘echtscheiding’ dan op ‘familierecht’, terwijl men blogposts over jurisprudentie vele malen minder interessant vindt dan artikelen met relevante informatie en praktische tips. De Zoekmachinemeesters verplaatsen zich volledig in uw doelgroep, waardoor onze teksten, websites en advertenties precies de juiste snaar bij uw potentiële cliënten raken.

Meer weten over onze diensten?

Neem contact met ons op om een keer – geheel gratis en vrijblijvend – te praten over de mogelijkheden voor en kosten van online cliëntenwerving.