Over ons

De Zoekmachinemeesters is een netwerk van gespecialiseerde freelancers. Wij zijn ontstaan vanuit de observatie dat er grote kansen liggen voor advocatenkantoren die net wat slimmer zijn dan de concurrentie in het online werven van nieuwe cliënten.

Onze aanpak berust op twee pijlers. Teksten die zijn geoptimaliseerd voor zowel bezoekers als zoekmachines zorgen ervoor dat mensen vanuit Google op uw website terechtkomen. Ze zien dan een toegankelijke en snelle mobile-proof website die bezoekers meteen leert wat ze willen weten. Het resultaat? Meer websitebezoekers en – vooral – een hoger percentage mensen dat na een online bezoek uiteindelijk contact opneemt met uw advocatenkantoor.

Kennis van zaken

Wij richten ons specifiek op advocatenkantoren. Omdat we veel met advocatenkantoren werken, weten we hoe een advocaat denkt en wat hij wil. Veel belangrijker nog om mensen naar uw website te trekken: dankzij onze uitgebreide ervaring op het gebied van online marketing weten we ook hoe potentiële cliënten denken, wat zij willen en – vooral – waar ze op zoeken.

Mr. Emiel van Dongen

Na een studie Nederlands Recht aan de UvT, een master journalistiek aan de UvA en enkele jaren ervaring als freelance schrijvend journalist, stapte ik een jaar of vijf geleden de wereld van de tekstschrijverij en online marketing in. Dankzij de opgedane kennis en ervaring in zowel de juridische, journalistieke als online marketingwereld kan ik niet alleen prettig leesbare teksten schrijven die goed scoren in Google. Ook kan ik advocatenkantoren optimaal adviseren over het online werven van nieuwe cliënten én vanuit het perspectief van zoekmachineoptimalisatie en user experience mee nadenken over het ontwerp van websites.

Daphne van Dijk

Mijn grootste passie is het vertellen van verhalen, dat deed ik al toen ik drie turven hoog was. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat ik hier mijn beroep van heb gemaakt. Vijftien jaar lang schreef ik voor De Telegraaf, de laatste jaren als rechtbankverslaggever voor de regio Amsterdam. Mijn grootste kracht zit erin dat ik taaie en lastige materie in een goed leesbaar en toegankelijk verhaal voor een breed publiek kan gieten. In 2016 ben in voor mezelf begonnen: Van Dijk Communiceert. Ik ben gespecialiseerd in juridische communicatie voor bedrijven (content schrijven, SEO en storytelling).

Annemerel Westerhuis

Mijn bedrijf heet Trovita, wat ‘gevonden’ betekent in het Esperanto. En dat is precies wat ik doe: via zoekmachineoptimalisatie – oftewel SEO – laat ik met name advocatenkantoren en IT-bedrijven gevonden worden door hun ideale doelgroep. Trovita heb ik opgericht in 2021, ik ben er trots op dat ik binnen een jaar al voor tientallen bedrijven werkte. Goed om te zeggen: SEO is geen sprint, maar een marathon. Het start niet met een boost. Maar eenmaal op gang, blijft het wél over een langere periode z’n vruchten afwerpen.

Herman Ritzema

Als websitebouwer voor mijn (internationaal georiënteerde) bureau Hola Webdesign heb ik inmiddels voor tientallen organisaties websites ontworpen en ontwikkeld, van vastgoedbedrijven tot non-profitorganisaties en van onderzoeksjournalistieke collectieven tot tandartspraktijken. Ik interpreteer webdesign in de breedste zin van het woord en specialiseer me ook in zaken als SEO, user experience, analytics en contentmarketing. Naast het ontwerpen en bouwen van websites, neem ik ook de beveiliging, het onderhoud en de hosting voor rekening.

Vivianne van Strijland

Belastingdienst, Kamer van Koophandel, verscheidene ministeries, Jumbo, Nestlé: het zijn enkele voorbeelden van organisaties die door mij de afgelopen vijf jaar zijn geholpen op het gebied van search engine advertising (SEA). Met mijn bedrijf VMS Consultancy zorg ik dat advocatenkantoren vindbaar zijn voor de juiste doelgroep, op het juiste moment én met de juiste advertentie. Daarvoor zet ik diensten in zoals zoekwoordenonderzoek, periodieke optimalisatie, A/B-testen en maandelijkse rapportages. Het mooiste van SEA voor advocatenkantoren? U kunt het snel aan- of uitzetten naar gelang uw agenda leger of voller is.

Uw doelgroep kent voor ons geen geheimen

In de huid van de doelgroep kruipen: daar slaan veel advocatenkantoren de plank mis. Ze schrijven vanuit hun eigen perspectief, zonder na te denken over wat potentiële cliënten willen lezen. Uw doelgroep slaat bijvoorbeeld eerder aan op ‘echtscheiding’ dan op ‘familierecht’, terwijl men blogposts over jurisprudentie vele malen minder interessant vindt dan artikelen met relevante informatie en praktische tips. De Zoekmachinemeesters verplaatsen zich volledig in uw doelgroep, waardoor onze teksten, websites en advertenties precies de juiste snaar bij uw potentiële cliënten raken.

Meer weten over onze diensten?

Neem contact met ons op om een keer – geheel gratis en vrijblijvend – te praten over de mogelijkheden voor en kosten van online cliëntenwerving.