Henkelman • Van Nimwegen: synergie door optimalisatie

Krachtige website en goed vindbare webteksten weten drie tot vier keer meer mensen te te bereiken.

Moderne website met doeltreffende en vindbare teksten

Henkelman • Van Nimwegen (HvN) was dringend toe aan een nieuwe website met volledig herziene webteksten. De nieuwe site oogt modern, navigeert intuïtief en laadt razendsnel. De herschreven teksten zijn toegankelijk, stralen autoriteit uit en zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines. Daarnaast publiceren we driewekelijks een blogpost. Het resultaat? 300 tot 400% meer contactaanvragen, waarvan 95% volgens het kantoor ‘zeer serieus’ is.

1. Professionele webteksten

Voor iedere pagina heeft onze tekstschrijver nieuwe teksten geschreven. De webteksten bevatten belangrijke zoektermen, zijn begrijpelijk, zetten het kantoor neer als een autoriteit én overtuigen de bezoeker om contact op te nemen.

2. Nieuwe website

De nieuwe mobile-proof website oogt modern, navigeert intuïtief en laadt snel. Via onder meer adequate call to actions worden bezoekers geactiveerd om contact op te nemen.

3. Zoekmachineoptimalisatie

We hebben de website geoptimaliseerd voor zoekmachines via technische en tekstuele ingrepen. Door het instellen van doorverwijzingen (‘redirects’) zijn de oude linkstructuur en ranking niet verloren gegaan.

4. Bloggen

Eens per drie weken schrijven en publiceren we een blogpost. Deze artikelen versterken de posities van trefwoorden in de zoekresultaten, genereren meer websitebezoekers én presenteren het kantoor als deskundig, benaderbaar en laagdrempelig.

Wat zegt Henkelman • Van Nimwegen zelf?

Natuurlijk kunnen we de loftrompet steken over onszelf, maar liever laten we klanten vertellen over hun positieve ervaringen met De Zoekmachinemeesters.

Mr. Edwin Henkelman
Mr. Edwin Henkelman
advocaat bij Henkelman • Van Nimwegen
Lees verder
"Als advocatenkantoor moet je goed gevonden worden op internet, waarbij de eerste indruk cruciaal is. Een heldere website met aansprekende teksten die uitnodigen om contact op te nemen: die uitdaging wisten Herman en Emiel voor ons te tackelen. Ze luisterden goed naar onze wensen en de communicatie was duidelijk. Dat leidde tot een eersteklas website en nieuwe teksten die lezers én zoekmachines behagen.

We zijn ongelooflijk blij met de wijze waarop De Zoekmachinemeesters ons hierin heeft bijgestaan. Goed bereikbaar. Veel feedback, eigen inbreng en enthousiasme. Meedenken wat voor potentiële cliënten aan de voorkant belangrijk zou zijn. En veel werk aan de achterkant om de site goed bereikbaar te laten zijn.

Al met al krijgen we veel complimenten over de duidelijkheid en structuur van de site. Het belangrijkste: we krijgen drie tot vier keer keer meer contactaanvragen, waarvan zo'n 95% serieus is."

Hoe zag onze aanpak eruit?

1 De websitestructuur is volledig op de schop gegaan: bezoekers vinden nu dankzij de doeltreffende navigatie in één of twee klikken precies wat ze zoeken.

2 Content is king: de website van HvN staat boordevol antwoorden op vragen die leven onder potentiële cliënten. De meeste advocatenkantoren schrijven over zichzelf. HvN schrijft juist voor z’n doelgroep.

3 De site is geoptimaliseerd voor zoekmachines. Oftewel: de algoritmes achten deze website interessant en herkennen welke pagina’s moeten worden weergegeven voor bepaalde zoekwoorden.

4 Overtuigende teksten en call to actions via knoppen en in tekstuele vorm nodigen bezoekers uit om contact op te nemen of een kennismakingsgesprek in te plannen.

5 Via onze partner Blauwe Monsters doen we aan linkbuilding: we zorgen dat andere websites linken naar de site van HvN. Dit heeft de posities in de zoekresultaten voor belangrijke trefwoorden al significant verbeterd.

Ook online beter gevonden worden?

Neem vandaag nog contact met ons op zodat we samen – geheel gratis en vrijblijvend – eens kunnen praten over de online vindbaarheid van uw advocatenkantoor.