Case-study
Henkelman • Van Nimwegen

Gespecialiseerde familierechtadvocaten en mediators

Moderne website met doeltreffende en vindbare teksten

Henkelman • Van Nimwegen (HvN) was dringend toe aan een nieuwe website met volledig herziene webteksten. De nieuwe site oogt modern, navigeert intuïtief en laadt razendsnel. De herschreven teksten zijn toegankelijk, stralen autoriteit uit en zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines. Daarnaast publiceren we driewekelijks een blogpost. Het resultaat? Significant meer websitebezoekers en contactaanvragen.

1. Professionele webteksten

Voor iedere pagina heeft onze tekstschrijver annex meester in de rechten nieuwe teksten geschreven. De webteksten bevatten belangrijke zoektermen, zijn begrijpelijk, zetten HvN neer als een autoriteit én overtuigen de bezoeker om contact op te nemen.

2. Nieuwe website

De nieuwe mobile-proof website oogt moderner, navigeert intuïtiever en laadt sneller. Daarnaast worden bezoekers geactiveerd om contact op te nemen, onder andere door call to actions.

3. Zoekmachineoptimalisatie

We hebben de website geoptimaliseerd voor zoekmachines via technische en tekstuele ingrepen. Door het instellen van doorverwijzingen (‘redirects’) zijn de oude linkstructuur en ranking niet verloren gegaan.

4. Bloggen

Eens per drie weken schrijven en publiceren we een blogpost. Deze artikelen versterken de posities van trefwoorden in de zoekresultaten, genereren meer websitebezoekers én presenteren HvN als deskundig, benaderbaar en laagdrempelig.

Wat zegt Henkelman • Van Nimwegen zelf?

Natuurlijk kunnen we de loftrompet steken over onszelf, maar het zegt waarschijnlijk meer wanneer de klant zelf zijn ervaring met De Zoekmachinemeesters deelt.

Mr. Edwin Henkelman
Mr. Edwin Henkelman
advocaat bij Henkelman • Van Nimwegen
Read More
“Als advocatenkantoor moet je goed gevonden worden op internet, waarbij de eerste indruk cruciaal is. Een heldere website met aansprekende teksten die uitnodigen om contact op te nemen: met die wens hebben wij ons tot De Zoekmachinemeesters gericht.

Herman en Emiel hebben dit vanaf het eerste moment ontzettend goed opgepakt. Ze hebben goed geluisterd naar onze wensen en de communicatie was duidelijk. Dit heeft zich vertaald in een eersteklas nieuwe website en nieuwe teksten die lezers én zoekmachines behagen.

We zijn ongelooflijk blij met de wijze waarop De Zoekmachinemeesters ons hierin heeft bijgestaan. Goed bereikbaar. Veel feedback, eigen inbreng en enthousiasme. Meedenken wat voor potentiële cliënten aan de voorkant belangrijk zou zijn. En veel werk aan de achterkant om de site goed bereikbaar te laten zijn.

Al met al zijn we trots op onze nieuwe website en teksten. Niet alleen krijgen we veel complimenten over de duidelijkheid en structuur van de site, potentiële cliënten weten ons ook en vooral beter te vinden. Dat resulteert in méér websiteverkeer en méér verzoeken om contact op te nemen.”

Hoe zag onze aanpak eruit?

1 De websitestructuur is volledig op de schop gegaan: bezoekers vinden in één of twee klikken precies wat ze zoeken.

2 Content is king: de website van HvN staat boordevol antwoorden op vragen die leven onder potentiële cliënten. De meeste advocatenkantoren schrijven over zichzelf, HvN schrijft voor z’n doelgroep.

3 De site is geoptimaliseerd voor zoekmachines. Oftewel: de algoritmes achten deze website interessant en herkennen welke pagina’s moeten worden weergegeven voor bepaalde zoekwoorden.

4 Call to actions via knoppen en in tekstuele vorm nodigen bezoekers uit om contact op te nemen of een kennismakinggesprek te plannen.

5 Via onze partner Blauwe Monsters doen we aan linkbuilding: we zorgen dat andere websites linken naar de site van HvN. Dit verbetert de posities in de zoekresultaten voor belangrijke trefwoorden.

Ook online beter gevonden worden?

Neem vandaag nog contact met ons op zodat we samen – geheel gratis en vrijblijvend – eens kunnen praten over de online vindbaarheid van uw advocatenkantoor.