Waarom ieder advocatenkantoor een WordPress website moet hebben

WordPress is veruit het meest gebruikte platform om websites mee te ontwikkelen. En daar zijn hele goede redenen voor. Ieder advocatenkantoor dat online vindbaarheid serieus neemt, doet er verstandig aan om over te stappen op WordPress. De Zoekmachinemeesters leggen uit waarom.

WordPress als content management systeem

WordPress is een content management systeem (CMS) waarmee gebruikers die technische knowhow ontberen gemakkelijk zelf content zoals webpagina’s en blogs kunnen toevoegen. Bovendien vergt het, in tegenstelling tot CMS’en zoals Drupal, geen rocket science om een mooie en functionele website te maken. Niet verwonderlijk dus, dat WordPress immens populair is geworden. Sterker nog, momenteel draait wereldwijd ruim een kwart van alle websites op dit platform. Daarbij gaat het niet alleen om bloggende pubers of de bakker om de hoek. Ook merken als Samsung, NY Times, Ford, Yahoo, NRC.Next en eBay maken gebruik van WordPress.

De voordelen van WordPress voor advocatenkantoren

Waarom zou u als advocatenkantoor WordPress gebruiken? Daarvoor zijn een aantal goede redenen te noemen.

Meest zoekmachineoptimalisatie vriendelijke CMS

WordPress is wijdvermaard als beste platform voor zoekmachineoptimalisatie (vaak ‘SEO’ genoemd). Oftewel: blogs en webpagina’s op WordPress-websites, worden beter gevonden door zoekmachines zoals Google. De SEO voordelen van WordPress op een rijtje:

  • Mede dankzij de Yoast-plugin bepaalt u helemaal zelf hoe de menustructuur, slugs en url-structuren, meta-descripties (de beschrijving van de pagina die wordt getoond door zoekmachines) en titles eruit zien.
  • De betere (betaalde) thema’s zijn volledig responsive, oftewel: met een smartphone of tablet zijn ze evengoed te bezichtigen als met een pc. Zoekmachines vinden dit erg belangrijk. Potentiële cliënten overigens ook, die zullen namelijk snel afhaken als ze uw site met een mobiel apparaat bezoeken en die niet geschikt is voor kleine schermen.
  • Afbeeldingen zijn eenvoudig te optimaliseren omdat u ze zelf een title en alt text mee kunt geven, waarmee u de kans vergroot dat uw website wordt bezocht door gebruikers van Google Afbeeldingen.
  • De code van WordPress is zeer clean. Zoekmachines zijn daar dol op.
  • Er zijn plugins, waarvan Yoast veruit de beste is, om automatisch een XML-sitemap te maken en door te geven aan zoekmachines. Websites die zo’n sitemap hebben, scoren beter.
  • De WordPress-website van uw advocatenkantoor is gemakkelijk te koppelen aan Google Analytics en Google Webmaster Tools. Zo heeft u meer grip op uw resultaten en kunt u gerichter toewerken naar verbeteringen aan uw site. Waardoor u meer online leads genereert en cliënten binnenhaalt.

Lees ook: SEO is voor advocaten als een lucifer voor een restauranthouder.

 

Pluk de vruchten van plugins

Knipsel Yoast plugin
De Yoast-plugin: gemakkelijk uw SEO verbeteren.

Met WordPress kunt u gebruikmaken van plugins, dat zijn als het ware kleine programmaatjes die u in de backend kunt toevoegen om extra functies te creëren. Er zijn duizenden plugins, in allerlei soorten en maten. Dankzij plugins kunt u als advocaat bijvoorbeeld monitoren hoeveel bezoekers uw site trekt, knoppen maken op uw site om uw blogs gemakkelijk te laten delen op de sociale media, afbeeldingen optimaliseren of testimonials op een aantrekkelijke manier weer te geven. Tot de meest gebruikte plugins behoren Akismet (om spam tegen te gaan) en Yoast (om de website te optimaliseren voor zoekmachines). Met bijna 50.000 plugins is er altijd wel een bundeltje programmacode beschikbaar dat voorziet in uw behoefte. Vaak gratis, soms voor een paar tientjes.

Populairste platform

(Bijna) 100 miljoen websites draaien op WordPress, maandelijks worden 22,7 miljard WordPress-pagina’s bekeken. Indrukwekkende statistieken, maar wat heeft u eraan als advocaat? Welnu, omdat WordPress het populairste platform is, wordt de software steeds bijgewerkt. Daardoor wordt er aan de lopende band gewerkt aan verbeteringen en nieuwe features. Eventuele veiligheidsissues worden doorgaans snel gerepareerd. WordPress is open source en veel mensen helpen mee om de programmatuur te verbeteren. Bovendien is er een gigantische WordPress-community die zich op de vele fora zeer welwillend toont om andermans problemen op te lossen.

Alles precies zoals u wilt

Bij WordPress kunt u kiezen uit verschillende thema’s en gebruikmaken van talloze plugins. Aldus kunt u de website van uw advocatenkantoor 100 procent customizen. Krijgt u iets niet voor elkaar gebokst en bieden de talloze fora ook geen raad? Dan hoeft u nier per se 400 euro per uur voor een WordPress-expert te betalen. Via websites als Fiverr en Upwork huurt u gemakkelijk een expert in een lagelonenland in, vaak kost een klein klusje maar een euro of 10.

Budgettair aantrekkelijk

Een WordPress-website hoeft u sowieso niet veel te kosten. Initieel betaalt u voor het opzetten en ontwerpen van uw website, maar vervolgens kost het u nauwelijks nog iets. Voor uw URL bent u waarschijnlijk zo’n 10-20 euro per jaar kwijt, voor het hosten van uw site bij een hostingprovider ook nog eens enkele (tientallen) euro’s.

 

De Zoekmachinemeesters maken WordPress-websites voor advocatenkantoren. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

 

De Zoekmachinemeesters schrijven webteksten en bouwen sites waarmee advocatenkantoren meer nieuwe cliënten vinden.