Bloggen outsourcen als advocaat: tijd en kosten besparen, meer bezoekers

Als advocaat besteedt u het schoonmaken van uw kantoor en het afhandelen van uw ICT uit. Omdat het goedkoper is, respectievelijk omdat een ICT-expert meer verstand van zaken heeft. Waarom zou u dan niet het bloggen outsourcen? Het uurtarief van een ghostblogger is veel lager dan uw tarief, terwijl een tekstschrijver met expertise op het gebied van zoekmachineoptimalisatie ervoor zorgt dat uw blogs of nieuwsartikelen veel meer bezoekers naar de website van uw advocatenkantoor leiden. Bovendien bespaart het uw team van advocaten een hoop tijd.

Outsourcing en offshoring

Bloggen uitbesteden? Dan combineert u de voordelen van outsourcing en offshoring. Bij outsourcing besteedt u bedrijfsprocessen uit die niet tot de kern van de bedrijfsvoering horen, voornamelijk omdat anderen deze taken – dankzij hun expertise en ervaring – beter of sneller kunnen uitvoeren. U houdt dan zelf meer tijd over om te doen waar u goed in bent. Offshoring is een vorm van outsourcing waarbij het werk wordt uitbesteed aan mensen in lagelonenlanden zoals Bulgarije, India, Vietnam of China, omdat hetzelfde werk daar tegen veel lagere kosten kan worden gedaan.

Outsourcen aan blogger: meer bezoekers, hogere Google-positie

Het schrijven van een goede blog of een raak nieuwsartikel is een vak. De tekst moet kloppen, prettig leesbaar zijn, informeren en zo nodig overtuigen. Bovendien moet hij ook nog eens voldoen aan alle eisen op het gebied van zoekmachineoptimalisatie, zoals titels, metabeschrijvingen en zoekwoordendichtheid. Een tekstschrijver met expertise op het gebied van bloggen zal dit in de regel veel beter kunnen dan een advocaat. Met als gevolg dat de blogs en nieuwsartikelen van ghostbloggers meer bezoekers trekken en een hogere conversie hebben dan die van advocaten. Een blogger kan er bovendien voor zorgen dat er op gezette tijden een artikel wordt gepubliceerd, hetgeen goed is voor uw Google-ranking.

Offshoren van blogs: kosten besparen

Bij offshoring hevelt u de arbeid over naar een ander land, omdat iemand aldaar het werk goedkoper kan doen. Waarom zou u het offshoringprincipe niet dichterbij huis toepassen, als dit mogelijk is? Het is een feit dat tekstschrijvers in uw taalgebied (op een enkeling na) veel minder verdienen dan advocaten. Oftewel: werkt u door aan uw dossiers in de tijd die een tekstschrijver bezig is met het schrijven van uw blogs, dan bespaart u een hoop kosten. En niet alleen kosten, ook tijd. Het schrijven en publiceren van een blog kost al snel drie uur. Uw werk-privé balans zal evenwichtiger zijn als u niet ook nog eens iedere week of twee weken moet bloggen. U offshoret de schoonmaak van uw kantoor om kosten en tijd te besparen. Waarom zou u dan niet het bloggen outsourcen?

If you pay peanuts, you get monkeys

Het bloggen uitbesteden is makkelijker gezegd dan gedaan. Natuurlijk zijn er goedkope tekstschrijvers in te huren via sites als Fiverr, Upwork en Textbroker. Allereerst is het al lastig om via deze websites in te schatten welke tekstschrijvers goed zijn en of ze ook overweg kunnen met juridische inhoud. Bovendien: if you pay peanuts, you get monkeys. Bij Textbroker verdient een auteur 0,7 tot 4 cent per woord. Voor een blog van 700 woorden is dat 4,90 tot 28 euro. Hoe getalenteerd een schrijver ook is, voor dit soort bedragen zal hij niet al te veel werk maken van zaken als tekstkwaliteit, research, tone-of-voice, structuur en zoekmachineoptimalisatie-eisen.

Blogger inschakelen via De Zoekmachinemeesters

Besluit u om voor het outsourcen van het bloggen een ghostblogger in te schakelen via De Zoekmachinemeesters, dan heeft dit de volgende voordelen:

  • De tekstschrijver van De Zoekmachinemeesters neemt uitgebreid de tijd voor het schrijven van blogs en nieuwsartikelen.
  • Bovendien heeft hij veel ervaring met enerzijds het schrijven van zakelijke, informatieve en persuasieve teksten en anderzijds het optimaliseren van teksten voor zoekmachines.
  • Een probleem bij outsourcing is vaak dat het uitbesteden veel tijd kost. Dankzij de werkwijze van De Zoekmachinemeesters hoeft u slechts de blogs na te lezen op feitelijke onjuistheden – niets meer dan dat.
  • De Zoekmachinemeesters nemen ál het werk rondom het bloggen uit handen. Dus ook het zoeken van onderwerpen, het plaatsen van de blogs in uw content management systeem en het doorplaatsen van de content op de sociale media.
  • De blogger van De Zoekmachinemeesters is meester in de rechten en heeft dus genoeg juridische bagage om steekhoudende blogs te schrijven.

Meer tijd over, meer bezoekers, hogere Google-positie

Oftewel: besluit u om het bloggen uit te besteden aan De Zoekmachinemeesters, dan houdt u zelf meer tijd over voor wat u echt belangrijk vindt. De blogs die worden gepubliceerd zullen meer bezoekers trekken. En uw website scoort hoger in Google en andere zoekmachines. Meer weten over wat De Zoekmachinemeesters voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

De Zoekmachinemeesters schrijven webteksten en bouwen sites waarmee advocatenkantoren meer nieuwe cliënten vinden.