5 redenen waarom bloggen voor advocaten slim is

Om uw website goed te laten scoren in Google, bezoekers naar uw website te trekken en ze er vervolgens van te overtuigen dat u de geknipte advocaat voor ze bent, moet u frequent met nieuwe content komen. De Zoekmachinemeesters zijn gespecialiseerd in het schrijven, publiceren en online promoten van blogs, nieuwsberichten, landingspagina’s en biografietjes van advocaten. We geven 5 redenen om regelmatig nieuwe content te publiceren.

1. Hoger eindigen in Google

Google beloont advocatenkantoren die regelmatig hoogwaardige content publiceren met een hogere positie in de zoekresultaten.

2. Autoriteit uitstralen en vertrouwen wekken

Door te bloggen straalt u autoriteit uit naar bezoekers van uw website. Plus: de blogposts van De Zoekmachinemeesters zijn geschreven in Algemeen Begrijpelijk Nederlands. Lezers zullen vertrouwen in u hebben omdat ze geloven dat u juridisch complexe materie begrijpelijk kunt uitleggen.

3. Linkbuilding

Met goed doordachte blogposts linken andere websites eerder naar uw site. Deze zogeheten ‘backlinks’ zijn een krachtig middel om hoger te eindigen in Google.

4. Profileren op social media

De blogposts kunnen we voor u – of kunt u zelf – aanjagen op social media voor extra exposure. Mooi meegenomen: blogposts met een hoog What’s in it for me?-gehalte voor de lezer leveren regelmatig tags op. En dat zijn veelbelovende leads.

5. Veel (longtail) trefwoorden

Door frequent te bloggen, vergroot u het areaal van zoektermen en combinaties van zoektermen waarop potentiële cliënten u kunnen vinden. Met name zogeheten longtails zijn interessant. Dat zijn niche trefwoorden waar nauwelijks concurrentie op zit en waarmee u dus makkelijk scoort. Zoals ‘omgangsregeling zonder overnachting advocaat’.

De Zoekmachinemeesters schrijven webteksten en bouwen sites waarmee advocatenkantoren meer nieuwe cliënten vinden.