5 redenen waarom bloggen voor advocaten slim is

 In Blog, Bloggen & Content Creëren

Om uw website goed te laten scoren in Google, bezoekers naar uw website te trekken en ze er vervolgens van te overtuigen dat u de geknipte advocaat voor ze bent, zult u frequent met nieuwe content moeten komen. De Zoekmachinemeesters zijn gespecialiseerd in het schrijven, publiceren en online promoten van blogs, nieuwsberichten, achtergrondartikelen, persberichten, interviews en biografieën.

Maar waarom is deze content nu eigenlijk belangrijk? 5 redenen waarom bloggen voor advocaten slim is.

1. Google is er dol op.

Google is dol op sites die regelmatig met nieuwe content komen.

2. Gevonden worden op meerdere zoektermen.

U vergroot het areaal van zoektermen en combinaties van zoektermen waarop potentiële cliënten u kunnen vinden.

3. Actieve sociale media accounts.

Publiceren wij een blog of artikel op uw site, dan plaatsen wij dit meteen door op uw sociale media-accounts. Zo genereert u meer bezoekers, waardoor uw site volgens Google nog sterker wordt. Bovendien kan ieder bezoek tot conversie leiden.

4. Positioneer jezelf als een expert.

Een advocaat die regelmatig publiceert over een bepaald thema, kan zich positioneren als expert op dat onderwerp. Daarnaast, journalisten die googelen op uw blogonderwerp, komen op uw site terecht. Is de informatie relevant voor ze? Grote kans dat u vervolgens als expert wordt gebeld voor een interview.

5. Linkbuilding.

Het gebeurt regelmatig dat blogs of artikelen van advocatenkantoren worden opgepikt door andere websites, die vervolgens linken naar de blog of het artikel. Deze zogeheten ‘backlinks’ zijn goed voor de Google-ranking en leveren meer traffic op.

Het schrijven van een blog of artikel voor de website van uw advocatenkantoor kost veel tijd. Tijd die u waarschijnlijk liever investeert in dossiers of scholing. Vraag vandaag nog een gesprek met ons aan om dit van u over te nemen.

 

Recent Posts

Leave a Comment

Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we zullen z.s.m. contact met u opnemen.

Not readable? Change text. captcha txt
bloggen outsourcen als advocaat